Biologische kleuring en verzorging

GekniptenWel heeft een variëteit aan professionele haarkleuring producten en is gecertificeerd kleurspecialist. Hierbij wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame merken die zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruiken. Voor wie zo gezond mogelijke haarproducten wil is dus bij GekniptenWel aan het goede adres. Er is een ammonia-vrij ‘Inoa, Dia Richesse en Dia Light’ en een 100% biologisch assortiment ‘Botanea’ van L’Oréal Professionnel. Tevens is GekniptenWel ‘approved’ salon van het natuurlijke kleur- en verzorgingsmerk ‘Organic Colour Systems’, die een scala aan grijsdekkende kleuringen biedt met een maximaal hoog percentage aan natuurlijke ingrediënten. 

Biologische haarkleuring van L’Oréal Botanéa

GekniptenWel biedt de biologische kleuringen van L’Oréal Botanéa aan. Deze eerste echte vegan kleuringen zijn op basis van natuurlijke ingrediënten en duurzame oogst uit India: Henna, Indigo en Cassia. Na tien jaar onderzoek en dierproefvrij testen kunt u voortaan uw haar prachtig laten kleuren zonder schadelijke metaalzouten.

Botanea poster

De eerste resultaten die onlangs bij L’Oréal getoond zijn toonden mooie natuurlijke glanzende kleuren en dat alles zonder chemische stoffen. De kleuring licht minder snel op in de zomer en ook de uitgroei wordt vervaagd en dit is langer houdbaar dan bij chemische kleuring. De kleuren variëren van licht blond-, koper-tot bruin-tinten. Botanéa is er voor iedereen die houdt van een natuurlijke kleuring die dichtbij de eigen kleur ligt. Ook blendt/vervaagt het witte haren. De verzorging vooraf en achteraf kan ook op een natuurlijke en gezonde manier met de shampoos, conditioners en heerlijk ruikende haaroliën van Source Essentielle.

De Botanéa kleuring is getest op GekniptenWel eigenaresse Linda door teamlid Gisela. Het resultaat is te zien op onze facebook pagina en in de foto hieronder waarin het model volledig is gekleurd met Botanéa.

Voor de haarverzorging (voor, tijdens en na de behandeling) is er de heerlijke puur biologische serie van Source Essentielle met Kamille, Goudsbloem, Aloë Vera, Acacia, Sesam, Vijg, Jasmijn en Lavendel. De serie bestaat uit heerlijk ruikende shampoos voor normaal, fijn en gekleurd haar, voedende conditioners en oliën. Deze producten zijn ook verkrijgbaar in onze salon. Zie ook het bericht op onze facebook pagina en de L’Oréal Botanéa site voor meer informatie. Bekijk het inspiratie-filmpje. Onze prijzen kunt u hier vinden.

Organic Colour Systems

GekniptenWel introduceert de gezonde natuurlijke verzorging en haarkleuring van ‘Organic Colour Systems’

GekniptenWel heeft per 1 juni 2020 een prachtige nieuwe natuurlijke gepatenteerde haarverzorgingslijn en kleursysteem aan haar diensten toegevoegd: het Britse merk Organic Colour Systems, afgekort OCS.

OCS is dé oplossing voor wie zo gezond mogelijke haarverzorging en/of haarkleuring wil, met veel (kleur)keuze, haaranalyse, haarversterking en volledige grijsdekking (ook voor mensen met een huidallergie of een gevoelige hoofdhuid).

Voor

Na

De behandeling bestaat uit een uitgebreide Organic Colour Systems grijsdekkende kleurbehandeling op maat inclusief na-behandeling. Tevens adviseren wij een voorbehandeling bij deze kleuring. Voor de prijzen van deze en alle andere behandelingen wijzen wij u naar de prijzenlijst.

Natuurkapper

Voor wie zo gezond mogelijke haarproducten wil is bij GekniptenWel aan het goede adres. Er wordt naast het ammonia-vrije assortiment al een paar jaar gewerkt met de 100% biologische kleuring Botanea van L’Oréal Professionnel waarin Henna, Indigo en Cassia is verwerkt; zuiver geoogst en zonder zware metalen. Botanea geeft prachtige natuurlijke kleuren die dichtbij jouw bestaande kleur liggen of donkerder zijn (denk aan heel mooi kastanje bruin). Lichter kleuren kan echter niet. Botanea maakt grijze haren minder opvallend, maar dekken meestal niet voor 100%. Ook kunnen klanten die een natuurlijk haar(kleurings)product willen bij deze Botanea niet kiezen voor een moderne kleur zoals pasteltinten of zilveren kleuren. Daarom zijn wij blij nu een professionele tussenlijn te kunnen bieden die heel ph vriendelijk is en voor een zo groot mogelijk deel biologisch, namelijk: Organic Colour Systems (OCS).

OCS heeft pure biologische kleurspoelingen, maar ook een permanente en grijsdekkende productlijn met een scala aan moderne kleuren. Er wordt gewerkt met de laagst mogelijke chemische ingrediënten (zoals 0,4% PPD/PTD in plaats van gemiddeld 4-6% in andere kleurproducten, nodig voor volledige grijsdekking). OCS heeft een natuurlijke basis voor haar kleurproces die bestaat uit o.a. Soya, Raapzaadamide, Aloë Vera, Sinaasappel, Grapefruit en Smeerwortel. Ook als u allergisch bent kan het zijn dat u deze haarkleuring wel kunt verdragen, zoals al gebleken is bij een aantal GekniptenWel klanten. Uiteraard wordt altijd eerst een allergietest gedaan.

OCS is een compleet haarverzorgingssysteem; eerst wordt namelijk via een wet-stretch test je haar geanalyseerd op een eventueel vocht- of proteïne tekort. Daarna volgt een behandeling om dat tekort in de haarvezels aan te vullen, voordat de kleuring wordt aangebracht. Ook na de kleuring volgt een uitgebreide verzorging wat het haar sterk, gezond, glanzend en soepel maakt.

Historie OCS

Twee decennia geleden werd OCS opgericht door de Britse kapper Stephen Landreth die het kappersvak moest opgeven vanwege zijn ernstige allergie voor de conventionele haarverf. Hij was vastbesloten een product te ontwikkelen met minder chemicaliën en meer natuurlijke ingrediënten, want er was in de hele wereld geen alternatief. Na jaren van onderzoek werd OCS ontwikkeld. En nu, meer dan twintig jaar later, is er een prachtig assortiment van gezondere haarverf, haarverzorging, haarpermanent, haarreparatie en haarstyling dat gebruikt wordt door, met zorg geselecteerde professionele stylisten in meer dan 40 landen.

Het OCS merk is gebaseerd op ‘eerlijkheid, transparantie, betrouwbaarheid en respect’. Dezelfde merkwaarden als die GekniptenWel hanteert. Een merk dat eerlijk alle ingrediënten in percentages vermeldt, die de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen hanteert en die verantwoord dierproefvrij produceert in haar eigen laboratoria.

OCS is internationaal erkend door dierenwelzijnsorganisaties ‘Choose Cruelty Free’ en PETA. In de producten worden hoogwaardige biologische en natuurlijke ingrediënten gebruikt. Agressieve chemicaliën zoals ammonia, parabenen, resorcinol en formaldehyde worden vermeden en vervangen door natuurlijke vervangers zoals raapzaadolie en soya. En alleen wanneer nodig (zoals bij permanente grijsdekkende kleuring) worden in uiterst kleine percentages (de laagst mogelijke) synthetische ingrediënten gebruikt, wanneer er dus geen natuurlijke alternatieven zijn.

Er worden efficiënte productiemethoden gebruikt, afval en energieverbruik worden verminderd en de verpakkingen zijn volledig biologisch afbreekbaar.

OCS is gemaakt van 60% biologische en 95% natuurlijk gewonnen ingrediënten. Er zijn maar liefst 64 onderling mengbare permanente en half-permanente tinten (alles gluten & GMO vrij). Ook heeft OCS geheel PPD en PTD vrije semi- kleuringen en kunnen er moderne ijs blonde, felle heldere en mooie pasteltinten gemaakt worden.

Assortiment OCS GekniptenWel

Linda Petrovic heeft inmiddels kennis opgedaan van het OCS en deze ook toegepast op klanten die allergisch zijn voor o.a. PPD/PTD. Door het zeer lage PPD/PTD percentage in de grijsdekkende kleuring van OCS bleken deze klanten (na allergietest) geen allergische reacties te vertonen. Zij gingen zeer blij met een moderne kleur en zonder grijze uitgroei de salon uit. Voor hen is OCS de oplossing na vaak een lange zoektocht.

Het assortiment van OCS is heel uitgebreid. Zo is er naast het kleurassortiment een heerlijk ruikende verzorging (shampoo, masker, conditioner, stylingsproducten), toegespitst op vocht- of proteïne tekort. Ook kun je je haar (gezonder) laten permanenten.

En tot slot, OCS is er niet alleen voor mensen met een allergie of een gevoelige hoofdhuid. Het is een zeer gewaardeerd natuurlijk haarmerk voor iedereen die graag een zo gezond mogelijke haarbehandeling wil!