Oplossingen bij hoofdhuid- en haarproblemen

Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid!

Ook voor hoofdhuid- en haarproblemen kunt u terecht bij GekniptenWel. Wij werken met diverse gerenommeerde merken die elk specifieke oplossingen bieden om o.a. zeer beschadigd haar, vet haar, droog haar, haaruitval, eczeem, hoofdroos, Psoriasis, Alopecia of hoofdhuid allergieën effectief te bestrijden, te verminderen of klachten te verzachten. De haarproducten en haar/hoofdhuid-kuren bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Afhankelijk van uw soort probleem en onze diagnose zal één van onderstaande merken voor u het beste van toepassing zijn. Bij ernstige aandoeningen zullen wij u verwijzen naar een dermatoloog.

Mediceuticals

Mediceuticals Laboratories in New Jersey USA is in 1964 opgericht als farmaceutisch bedrijf. Zij ontwikkelt en levert unieke dermatologische verzorgingsproducten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. De producten van Mediceuticals zijn geschikt bij overmatig haaruitval en dunner wordend haar en er zijn doeltreffende behandelmethoden voor een breed scala aan specifieke haar- en hoofdhuidproblemen. Het productontwikkelingsproces van Mediceuticals bestaat uit jarenlange farmaceutische research. Ook bestaat het assortiment uit het natuurmerk BAO-Med die aanvullend gebruikt kunnen worden. BAO-Med bestaat uit unieke ontstekingsremmende, hydraterende en huidherstel producten, gemaakt van de baobab vrucht met voordelen voor huid, hoofdhuid, haar en nagels.

Ook bij haarproblemen zoals erg droog, vet of beschadigd haar is Mediceuticals vanwege haar unieke eigenschappen vaak een perfecte oplossing voor onze klanten.

De producten van Mediceuticals hebben een aantal unieke eigenschappen:

 • Onderscheidend op het gebied van haar- en hoofdhuidproblematiek.
 • Specialistische hoofdhuid- en haarbehandelingen.
 • USP (United States Phamacopeia) gezuiverd water: de producten van Mediceuticals bevatten USP water. Dit water wordt gezuiverd van microleven, waardoor er minder conserveringsmiddelen nodig zijn, wat de kans op allergische reacties verkleint.
 • pH vriendelijke, dierproefvrije producten.
 • Good manufacturing practices certificaat: GMP-richtlijnen garanderen dat goederen consistent worden geproduceerd in veilige omgevingen in overeenstemming met strikte protocollen.
 • Wax, olie en vetvrije formules, zodat de hoofdhuid niet wordt afgesloten.
 • PureZero, d.w.z. SLS vrije formule, geformuleerd voor alle haartypes, die de hoofdhuid en het haar op milde wijze reinigt. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfate, een stof die de pH waarde (zuurtegraad) van de hoofdhuid verstoort. Zo kunnen de shampoos ook als bodywash worden gebruikt.
 • Colour Retention Complex: bescherming van gekleurd haar tegen UV straling en dat kleuring niet wordt uitgewassen. Dit resulteert in een levendig en lang houdbaar kleurresultaat.
 • Voor elk type haar en hoofdhuid is er een Mediceuticals product. Ook bij haaruitval als gevolg van chemotherapie: https://mediceuticalsusa.com/nl/haaruitval-bij-chemotherapie-behandelingen/.

Mediscope


Vóór de behandeling in de salon wordt een diagnose gemaakt van de status van uw hoofdhuid, zodat u een goed advies kunt krijgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Mediscope, een op de computer aangesloten handmicroscoop, waardoor een haar en de hoofdhuid 200 x vergroot wordt weergegeven (zie ook ons nieuwsbericht). De computer geeft een beeld van de situatie van uw hoofdhuid vóór en na de salonbehandeling. Heeft u bijvoorbeeld Psoriasis (versnelde haarcyclus waardoor zich veel dode huidcellen opstapelen) dan kunt u na een behandelingskuur heel goed zien dat de huid egaler, rustiger en schoner zal zijn, waardoor voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen, zoals op dit filmpje goed te zien is.

Heeft u haaruitval na een chemokuur of bent u onder behandeling bij een dermatoloog, dan kunnen wij u ook van dienst zijn. Uiteraard alleen na overleg met uw specialist.

Het GekniptenWel team volgt regelmatig bij Mediceuticals en U-Consultancy aparte opleidingen op het gebied van dermatologie, haar- en hoofdproblematieken. Wij hebben rechtstreeks contact met de specialisten bij Mediceuticals voor specifiek advies en feedback.

Wij organiseren regelmatig speciale Mediceutical scalp adviesdagen die u gratis op afspraak kunt bijwonen en waarbij met de speciale apparatuur uw hoofdhuid geanalyseerd kan worden voor een zo goed mogelijk advies. Bezoek onze Facebook pagina voor de laatste tips, acties en evenementen.

Meer informatie over Mediceuticals en de uitgebreide serie werkzame producten (verkrijgbaar bij GekniptenWel):

Product Brochure

Haaruitval door Chemotherapie Brochure

https://mediceuticalsusa.com/nl/

Wist u dat de volgende factoren allemaal een oorzaak kunnen zijn van haarverlies?

 • Hormonale veranderingen of onevenwichtigheden
 • Voedingstekorten
 • Stress
 • Ziekten
 • Medicijngebruik
 • Overmatig stylen, borstelen, kleuren of bleken
 • Ouderdom
 • De effecten van toename van Dihydrotestosteron ‘DHT’ – DHT verkort de haargroeicyclus en verkleint de haarzakjes, waardoor steeds kortere en fijnere haren worden geproduceerd, hetgeen uiteindelijk resulteert in haarverlies

Organic Colour Systems

Het Britse haarmerk Organic Colour Systems (OCS) biedt een veganistische oplossing voor beschadigd haar, dunner wordend haar en haaruitval: Rep-Hair. Een belangrijk ingrediënt is Capixyl TM. Rep-Hair is een natuurlijk en wetenschappelijk geformuleerde dagelijks hoofdhuid en haarverzorgingssysteem, ontworpen om de kracht en conditie van de hoofdhuid en het haar te verbeteren. Rep-Hair combineert natuurlijke organische extracten die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun voedende, versterkende, conditionerende en reinigende eigenschappen, evenals hun vermogen om de hoofdhuid te beschermen en ontsteking van de haarzakjes te verminderen. Capixyl TM (combinatie van aminozuren met extracten van rode klaver bloemen) heeft bewezen ontstekingen en haaruitval te verminderen en de natuurlijke haargroei te stimuleren. OCS heeft tevens aparte haarverzorgingsproducten om vocht en/of protëine aan het haar toe te voegen.

L’Oréal Professionnel

L’Oréal Professionnel heeft als vooraanstaand haarverzorgingsmerk en innovator eveneens een uitstekende haarverzorgings- en haarreparatielijn, Serioxyl, Absolute Repair en Smart Bond. Ook met deze producten zijn goede resultaten behaald. L’Oréal Serioxyl bestaat uit twee producten die de kern vormen: denser hair serum en thicker hair serum. Absolute Repair is een speciale lijn met deels natuurlijke ingrediënten zoals Quinoa om zeer beschadigd haar weer te voeden en sterker te maken en Smart Bond is een haarversterker die de haarbruggen in je haar repareren.