Werkwijze

Luisteren naar klant

Typerend voor de werkwijze van GekniptenWel is dat wij elke keer weer de tijd nemen om een duidelijk beeld te krijgen van uw gewenste/benodigde behandeling om tot goede resultaten te kunnen komen. Vóór de afspraak verdiept de specialist zich al in uw wensen en kunnen er per mail of telefonisch vragen worden gesteld. Ook heeft het GekniptenWel Team regelmatig overleg om zaken goed af te stemmen.

GekniptenWel geeft ook een tevredenheidsgarantie waar u, mocht u ergens niet tevreden over zijn, altijd aanspraak op kunt maken. Wij doen de behandeling gratis over en lossen uw probleem zo goed mogelijk op.

GekniptenWel heeft natuurlijk wel met een begin- en eindtijd te maken, maar deze worden ruim ingeschat, zodat er voldoende tijd en aandacht aan de klant besteed kan worden. Alleen dan kunnen wij de kwaliteit bieden waar we voor staan. Ieder mens is anders en daarom is er altijd sprake van maatwerk, ongeacht de soort hair & care dienst.

Voorafgaand aan een behandeling geven wij u uitleg over wat er gedaan gaat worden, waarom en op welke wijze. Ook tijdens de behandeling bespreken we dit. Wij willen graag dat u zich op uw gemak voelt. Na de behandeling vragen wij u of u tevreden bent of het toch anders had gewild. Dan houden we daar een volgende keer rekening mee. Tevens krijgt u advies over te gebruiken producten, kunt u monsters meekrijgen of kwaliteitsproducten kopen tegen een vriendelijke prijs. Ook geven wij tips of oefeningen waardoor uw behandeling nog beter resultaat geeft.